Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10
1
POLLUX / Re: POLLUX
« Last post by willem visser on Today at 14:24 »
Komende zaterdag is de stampottenvaartocht ‘Koopvaardij op ’t IJ’. Vanaf 12.30 u kunt u inschepen bij Steiger 14, achter het Amsterdam Centraal Station. Om 13.00 u vertrekt het schip de Stortemelk voor de rondvaart over het IJ en het Markermeer. (Er zijn nog een klein aantal tickets beschikbaar)

Als u het leuk vindt kunt u vooraf aan de tocht het Greenpeace schip ‘Artic Sunrise’ bezoeken in onze nieuwe thuishaven in Amsterdam-Noord. Vanaf 10.00 u organiseert Greenpeace elk half uur een rondleiding. U kunt zich hiervoor bij het Greenpeace kraampje op de kade in Amsterdam-Noord inschrijven. Maar let op want vol = vol. De Stortemelk ligt naast de Greenpeace schepen. Vanaf 10.00 u kunt u bij ons aan boord terecht. Om 12.00 u vertrekken wij vanuit de haven in Noord naar Steiger 14 en kunt u dus meevaren.

Praktische informatie bezichtiging Greenpeace schip:
Adres: Ms. Van Riemsdijkweg t/o 51, Amsterdam-Noord (naast de NDSM-pont)
Tijdstip rondleidingen: om 10.00u, 10.30u en 11.00u (latere rondleidingen kunnen niet i.v.m. vertrektijd Stortemelk naar Steiger 14). Op de kade kunt u zich inschrijven voor de rondleiding. Let op want vol = vol.
Bar open Stortemelk: v.a. 10.00u.
Vertrektijd Stortemelk: om 12.00u vanuit Ms van Riemsdijkweg, Amsterdam-Noord  naar Steiger 14.


Tot zaterdag!
Groeten Rob & Debby

Rederij het IJ
Boot huren voor uw feest, bedrijfsuitje of bruiloft

T: 020 341 73 96
www.rederijhetij.nl
www.facebook.com/rederijhetij
www.twitter.com/rederijhetij
2
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK
« Last post by KeesvH on Thu/21/Mar/2019 : 22 : 35  »
Het begon in 2018 met de opmerking " zullen we de stamppotvaart  weer vlot trekken".
Een animo  mailtje verzonden - en ja hoor, men had er wel oren naar - de stamppotvaart/reünie van voorheen werd regelmatig door diverse mensen geprezen, en de vraag waarom er plotseling mee gestopt  is in 2017 kwam steeds voorbij in het mail verkeer.
Vrijwel direkt ontstond er een overleg groepje van oud pollux leerlingen en KNSM'ers die met  Rob van Rederij het IJ in gesprek ging inzake de organisatie.
Wim Kuster, Willem Visser, Gerrit  Hofmeijer, Piet Roozing en ik zelf, zijn twee keer op de Stortemelk in vergadering bijeengeweest met de eigenaar van de Stortemelk Rob Aarnoudse, mooi om met elkaar weer zo'n evenement te organiseren.
De stand vandaag wat aan meldingen aangaat ( heel veel pollux mensen tot ons genoegen ) is ruim 140 man, en nog komen er meldingen binnen.
Ook een aantal pollux en KNSM'ers uit het buitenland laten de stamppot niet aan hun neus voorbij gaan.
Zaterdag 30 maart gaan wij elkaar zien aan boord van de oude veerboot Stortemelk.
p.s. er zijn zelfs al mooie plannen om het ieder jaar een tocht te organiseren met bijvoorbeeld een ander thema, zoals visserij dagen te IJmuiden en of Edam's haven binnen lopen en bezoek aan het fort aldaar.
Wat er dan op tafel komt voor de inwendige mens is iets waar nog al wat verschillende ideeën over zijn geopperd.
Maar ook daar zal zeker iets leuks uit komen.
Nog 8 dagen en dan is het voor en achter voor vrienden van de koopvaardij met de KNSM en POLLUX vlaggen in top.

                                       Groet, Kees van Huisstede
3
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK
« Last post by KeesvH on Tue/19/Mar/2019 : 11 : 16  »
En Peter Klappe !! :drinking24:
4
MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK / Re: MARITIEME VAARDAGEN/STORTEMELK
« Last post by willem visser on Fri/15/Mar/2019 : 17 : 11  »
Nog 2 weken en dan is het weer zover en dan gaan we de 2e Maritieme Stampot Cruise houden a/b van de Stortemelk.
Inmiddels hebben 137 personen zich al aangemeld en mogen we niet ontevreden zijn over dit aantal.
Mocht u nog twijfelen, haal die twijfel dan weg en meld u aan voor dat het te laat is (VOL=VOL), want het beloofd een leuke dag te worden.
   

Klik op de link om kaarten te kopen  en de info te bekijken>>>>>>> KAARTEN KOPEN

Klik op de link om de fotoreportage te bekijken van de Stampotvaart op 21 januari 2017 >>>>>>>>>>>  FOTOREPORTAGE STORTEMELK

De volgende leden hebben zich reeds aangemeld:

Gerrit Hofmeijer
Wim Kuster
Willem Visser
Huub Dofferhof
Piet Roozing
Kees van Huistede
Marten Bark
Willem de Roo
Jan de Jong

             

5
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by willem visser on Fri/15/Mar/2019 : 16 : 17  »
Meer dan 80 gewonden op draagvleugelboot na aanvaring met een walvis in Japan

Meer dan 80 passagiers zijn gewond geraakt, waarvan verschillende ernstig, nadat een draagvleugelboot zaterdag naar het schijnt tegen een walvis is gevaren in de Japanse Zee.
De snelle draagvleugelboot, genaamd Ginga, was onderweg van Niigata-Japan naar Sado Island toen het schip in aanvaring kwam. De impact was sterk genoeg om passagiers naar voren te laten vliegen door het vaartuig. De exploitant, Sado Steam Ship Company, zei dat er op dat moment 121 passagiers en vier bemanningsleden aan boord waren. Zes mensen werden overgebracht naar een ziekenhuis met ernstige verwondingen, zei het bedrijf in een verontschuldiging. Het schip kwam op eigen kracht op Sado Island aan, maar ongeveer een uur achter op schema. De Ginga-veerboot met waterstraal heeft een topsnelheid van 46 knopen.
6
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by willem visser on Fri/15/Mar/2019 : 16 : 07  »
Duwboot zinkt op de Mississippi

De Amerikaanse kustwacht heeft een deel van de Mississippi bij Baton Rouge, Louisiana, gesloten nadat een duwboot donderdag was gezonken.
De Coast Guard Sector New Orleans ontving een bericht om 11:00 uur van de duwboot Michelle Anne dat aan het zinken was bij Baton Rouge.
De vier bemanningsleden aan boord van de Michelle Ann wisten bijtijds het schip te verlaten en werden gered door een nabijgelegen sleepboot,
er werden geen gewonden gemeld. Een persoon op een nabijgelegen boot heeft een deel van het incident vastgelegd op video. Na het besturen van
de video bleek dat de sleepboot tegen het te anker liggende bulkschip IOLCOS Unity was vastgemaakt. De oorzaak van het incident wordt onderzocht.

Klik op de link om de video te bekijken >>>>>> Duwboot zinkt
7
DE KROONVLAG / Re: DE KROONVLAG
« Last post by willem visser on Fri/15/Mar/2019 : 11 : 03  »
KLIK OP DE PAGINA OM DEZE TE VERGROTEN


8
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by willem visser on Thu/14/Mar/2019 : 13 : 14  »
Bemanningsleden ontvoerd van offshore schip door piraten.

Piraten hebben vorige week vijf bemanningsleden gekidnapt van een offshore bevoorradingsschip voor de kust van Brass-Nigeria, waarmee opnieuw een gewelddadige aanval werd gemarkeerd die de risico's voor zeevarenden en schepen in de regio verhogen, heeft het IMB Piracy Reporting Center bevestigd. Een Nigeriaanse marine-bewaker zou naar verluidt zijn vermoord in een vuurgevecht met de piraten, aldus de IMB.

De IMB meldde dat de aanslag plaatsvond op 9 maart 2019 ongeveer 32 zeemijl ten zuidoosten van Brass. Tijdens de aanval naderden piraten gewapend met machinegeweren in boten met hoge snelheden het offshore ondersteuningsvaartuig. Het IMB-rapport gaat verder: De kapitein meldde het onmiddellijk aan een marinevaartuig die in de buurt was. Een speedboot sloot zich aan de bakboordzijde van het schip in en stak de boeg over, terwijl de andere speedboot het vuur opende op het marinevaartuig. De bemanning van het offshore schip verschanste zich in de machinekamer en hadden de stroom uitgeschakeld. De piraten gingen aan boord van het schip met behulp van een ladder. Ze braken in de accommodatie, vernielden de hutten en namen bemanningsbezittingen en scheepseigenschappen mee. De piraten gingen vervolgens naar de machinekamer, ontvoerden vijf mannen en ontsnapten. De overgebleven bemanningen voeren het schip daarna onder begeleiding naar een veilige ankerplaats. Eén bemanningslid van de Nigeriaanse marine  werd gedood tijdens de schotenwisseling met de piraten. De aanval is de laatste in deze regio, die is uitgegroeid tot een van de gevaarlijkste ter wereld voor zeevarenden en schepen.

Volgens het International Maritime Bureau is het aantal piraterij incidenten in de Golf van Guineas in 2018 gestegen tot 201 incidenten, waaronder zes kapingen, een sterke stijging  van 180 incidenten in 2017 en 191 in 2016. Onder de 201 gemelde incidenten, werden er op 13 schepen geschoten, 130 gijzelaars  genomen en 78 zeevarenden ontvoerd voor losgeld. Om het nog erger te maken, schatten sommige experts dat ongeveer 40% van de incidenten in de regio niet wordt gemeld, waardoor het aantal werkelijke incidenten waarschijnlijk veel hoger is.

Als antwoord op het groeiende probleem van de piraterijregio heeft de scheepvaartorganisatie BIMCO haar roep om internationale steun aan de zee opgevoerd.
"Dit is in het belang van iedereen. Het is natuurlijk in het belang van de zeevarenden, maar elk van de zeemachten ter wereld heeft een strategische interesse in deze regio, omdat er veel strategische grondstoffen zijn die uit de Golf van Guinee komen, "zei Jakob Larsen, hoofd maritieme beveiliging van BIMCO. "Het is echt in het belang van de internationale samenleving om deze handel soepeler te maken en de zeevarenden te beschermen op wie we zo diep afhankelijk zijn om de handel te laten stromen."
9
DE KROONVLAG / Re: DE KROONVLAG
« Last post by willem visser on Thu/14/Mar/2019 : 12 : 27  »
KLIK OP DE PAGINA OM DEZE TE VERGROTEN


10
DE KROONVLAG / Re: DE KROONVLAG
« Last post by KeesvH on Wed/13/Mar/2019 : 23 : 22  »
Dank voor al het lees voer Willem
Kees  :smilie_character_typing:
Pages: [1] 2 3 4 5 ... 10