Recent Posts

Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]
91
POLLUX / Re: POLLUX
« Last post by KeesvH on Mon/10/Sep/2018 : 17 : 39  »
Toen nog een mooi strak schip Willem.
Dank voor je schitterende foto's.
             Groetjes en tot ziens, Kees :smilie_character_pipe:
92
POLLUX / Re: POLLUX
« Last post by Willem Visser on Mon/10/Sep/2018 : 13 : 05  »
93
DE KROONVLAG / Re: DE KROONVLAG
« Last post by Willem Visser on Mon/10/Sep/2018 : 12 : 45  »
1971-UIT HET PERSONEELSBLAD 'DE KROONVLAG'

94
SURINAME / Re: SURINAME
« Last post by Willem Visser on Mon/10/Sep/2018 : 09 : 42  »
MERCURIUS IN PARAMARIBO
95
SURINAME / Re: SURINAME
« Last post by Willem Visser on Sun/ 9/Sep/2018 : 11 : 42  »
ACHILLES VOOR DE WAL IN PARAMARIBO
96
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by Willem Visser on Sat/ 8/Sep/2018 : 10 : 12  »
DE WERELDHAVENDAGEN OFFICIËEL AFGETRAPT

De Wereldhavendagen zijn officiëel begonnen. Voor de 41e keer wordt de haven van Rotterdam omgetoverd tot het grootste maritieme festival van Nederland, met als hoofddoel bezoekers een ultiem kijkje te geven achter de schermen van de Rotterdamse haven.

Om 10:00 werd het 3-daagse evenement ‘afgetrapt’ door de wereldberoemde straatvoetballer Soufiane Touzani, in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de Holland Amerikakade, voor de Cruise Terminal.

Jongerendag
Zoals elk jaar schenkt de Wereldhavendagen aandacht aan een aantal belangrijke thema’s. Dit jaar zal vooral de vrijdag in het teken staan van jongeren. De officiële opening werd daarom bijgewoond door een groot aantal jongeren van verschillende Rotterdams scholen uit het basis-, voorgezet en hoger onderwijs. Voor de diverse onderwijsniveaus en leeftijden staat vandaag de Expeditie Wereldhavendagen op het programma.

De scholieren uit het basis- en voorgezet onderwijs kunnen deelnemen aan diverse ‘expedities’ en bij verschillende bedrijven uit de haven, en voor mbo-studenten is er een in het World Port Center een carrièreplein, waar ze meer te weten kunnen komen over mogelijke carrièrekansen in de Rotterdamse haven. Vanavond wordt de jongerendag traditioneel afgesloten met RTM Port Party in de Cruise Terminal.

‘Energize!
Naast de aandacht voor jongeren staat dit jaar de Wereldhavendagen ook in het teken van het thema ‘Energize!’. Rotterdam wil duurzaamheid voor zichzelf nastreven, maar als grootste haven van Europa uiteraard ook gebruiken in het vervullen van zijn voorbeeldfunctie voor de rest van de wereld.

WO-studenten en young professionales kunnen tijdens het Young Port Professionals Event de handen in elkaar slaan met grote Rotterdamse bedrijven als Van Oord, Vopak, HyetSolar en het Havenbedrijf Rotterdam tijdens het onderzoeken van een mogelijk toekomstige CO2-neutrale industrie.

Daarnaast vindt er later vandaag voor mbo-, hbo- en WO-studenten de Heroes Of Innovation – Heineken Edition plaats, waarbij Jan Kempers, Manager Sustainabel Development van Heineken een college geeft over de verbinding aan het programma ‘de Groene Corrider’, een klimaatneutrale logistieke corrider tussen Zoeterwoude en de haven van Rotterdam.

Eerste schip en vloot
Eerder deze week kwam De Syanen van Van Oord als eerste schip aan in de Rotterdamse haven. De vloot Koninklijke Marine waaronder de Zr. Ms. Evertsen volgde al snel aan de Parkkade die, inmiddels samen met de Rijnhaven, vol ligt en klaar is voor jong en oud bezoek.

Vandaag, morgen en zondag zijn de Werelhavendagen geopend vanaf 10:00. Kijk voor meer informatie op www.wereldhavendagen.nl
97
SURINAME / Re: SURINAME
« Last post by Willem Visser on Sat/ 8/Sep/2018 : 09 : 32  »
1970- DE PERCILES LOST EEN ZWAAR STUK IN BELWAARDE-SURINAME
98
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by Gerrit Hofmeijer on Fri/ 7/Sep/2018 : 21 : 09  »


Precies tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938, opent Het Scheepvaartmuseum morgen de tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd over het passagiersschip Oranje.
Het schip spreekt door zijn iconische status en zijn veelbewogen geschiedenis nog steeds tot de verbeelding.
Het passagiersschip Oranje nam tijdens zijn leven verschillende rollen en gedaanten aan. Van luxe droomschip eind jaren ’30 gebouwd voor de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland, naar hospitaalschip tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Na de oorlog ‘repatrieerden’ talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’.
De tentoonstelling ms Oranje | Koers gewijzigd is opgebouwd uit twee delen en belicht zowel de geschiedenis van het schip als de persoonlijke verhalen van ‘gerepatrieerden’.
Tussen 1945 en 1965 maakten naar schatting 300.000 Indische Nederlanders de overtocht naar hun nieuwe ‘vaderland’.
Voor enkele duizenden onder hen is de Oranje het schip waarmee zich deze koerswijziging voltrok.

Programmamaker Coen Verbraak ging speciaal voor deze tentoonstelling in gesprek met tien personen die met de Oranje ‘repatrieerden’.
Deze persoonlijke verhalen over het vertrek, de tijd aan boord en het nieuwe leven in Nederland komen aan bod in de indrukwekkende film ‘ms Oranje, schip naar de toekomst’.
In de tentoonstelling wordt de film, samen met indringende portretten die fotograaf Jitske Schols van hen maakte, getoond.

De bijzondere levensloop van het schip begon met de spectaculaire doop door koningin Wilhelmina. Voor dit proces had koningin Wilhelmina een ivoren doophamer en een zilveren doopbijltje tot haar beschikking.
Met behulp van een ingenieus mechanisme zou het schip – in aanwezigheid van 10.000 genodigden – soepel het IJ inglijden.
Maar op het moment suprême gebeurde er niets. De Oranje bleef, vol slingers en vlaggen, onbeweeglijk liggen. Pas een uur en twee minuten na het officiële moment gleed het schip dan toch het water in.
Met een zekere ironie sprak Wilhelmina de woorden ‘een echte Oranje; die zijn stug’.

De tentoonstelling is t/m 18 juli 2019 in Het Scheepvaartmuseum te zien.
Voor meer informatie zie www.hetscheepvaartmuseum.nl/msoranje.
99
SURINAME / Re: SURINAME
« Last post by Willem Visser on Fri/ 7/Sep/2018 : 10 : 25  »
ORANJESTAD VOOR DE WAL IN PARAMARIBO
100
ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS / Re: Re: ACTUEEL SCHEEPVAARTNIEUWS
« Last post by hans robbers on Thu/ 6/Sep/2018 : 23 : 19  »
Als je slecht bij kas zit en je voor hun je op de juiste plek zit, ik zeg maar wat een ton krijgt  om een bepaalde container het groene licht te geven zijn er een hoop mensen die voor de verleiding bezwijken, dan moet je toch heel sterk in je schoenen staan
Pages: 1 ... 6 7 8 9 [10]